Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apare un nou candidat pentru Casa Albă - Puternicul grup Koch își anunţă susținerea

shutterstock.com
casa alba

Reţeaua politică conservatoare americană condusă de miliardarul Charles Koch a anunţat marţi că o susţine pe Nikki Haley pentru a fi desemnată candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din 2024, oferindu-i fostei guvernatoare a statului Carolina de Sud un impuls în cursa cu rivalii săi din partid care se luptă să se impună în faţa liderului detaşat Donald Trump, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Influentul grup Koch, care militează pentru reduceri de taxe şi mai puţine reglementări guvernamentale, a precizat că învingerea fostului preşedinte Trump în alegerile primare din cadrul partidului este o prioritate absolută, deoarece consideră că acesta ar pierde alegerile din noiembrie 2024 în faţa actualului preşedinte Joe Biden, care l-a învins pe miliardar în cursa pentru Casa Albă din 2020.

"Vom susţine un candidat capabil să întoarcă pagina culturii toxice de la Washington - şi un candidat care poate câştiga. Şi aseară am încheiat această analiză", a anunţat grupul într-un comunicat. "Acest candidat este Nikki Haley", a precizat grupul.

Grupul conservator a declarat că sondajul său intern confirmă rapoartele activiştilor de pe teren cu privire la ceea ce aud de la alegătorii din statele cu competiţii anticipate pentru nominalizarea prezidenţială. Acestea arată că Nikii Haley, fostă ambasadoare SUA la Naţiunile Unite, este în cea mai bună poziţie pentru a-l învinge pe Donald Trump în alegerile primare republicane. Sondajele interne arată, de asemenea, "în mod constant" că Haley este de departe cel mai puternic candidat pentru a-l învinge pe Biden în alegerile generale.

Sondajele de opinie publică arată că Haley se luptă cu guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, pentru un loc doi în cursa republicană, însă la distanţă de Trump.

"În contrast puternic cu recentele alegeri care au fost dominate de bagajul negativ al lui Donald Trump şi în care candidaţii buni au pierdut curse care ar fi trebuit câştigate, Nikki Haley, în fruntea listei, ar câştiga votanţii independenţi şi moderaţi cheie pe care Trump nu are nicio şansă să îi câştige", consideră grupul Koch. Grupul i-a promis lui Haley "întreaga greutate şi amploare a reţelei sale şi resurse de bază fără egal" în încercarea ei de a deveni următorul preşedinte al SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.