Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apare un nou pol mondial de putere: Documentul adoptat de BRICS

CGCN
BRICS

Grupul de națiuni BRICS, format din Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, a adoptat un document care stabilește orientări și principii privind extinderea grupului, a declarat miercuri ministrul de externe al Africii de Sud, Naledi Pandor.

Stabilirea unui cadru și a unor criterii pentru admiterea de noi membri a reprezentat subiectul principal pe agenda summitului BRICS de săptămâna aceasta de la Johannesburg. În timp ce toți membrii BRICS și-au exprimat public sprijinul pentru creșterea numărului de membri ai blocului, aceștia au fost împărțiți în ceea ce privește volumul și ritmul. Peste 40 de națiuni și-au exprimat interesul de a adera la BRICS.

"Am căzut de acord în ceea ce privește chestiunea extinderii. Avem un document pe care l-am adoptat și care stabilește liniile directoare și principiile, procesele pentru a lua în considerare țările care doresc să devină membre ale BRICS", a declarat Naledi Pandor la Ubuntu Radio, un post de radio administrat de Ministerul de Externe al Africii de Sud. Un anunț mai detaliat va fi făcut de liderii BRICS înainte de încheierea summitului de joi, a precizat Naledi Pandor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.