Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apariție RARĂ a lui Assad în afara Damascului: Unde a fost surprins dictatorul sirian

facebook.com
Bashar al-Assad

Preşedintele sirian Bashar al-Assad s-a deplasat duminică la Hama pentru a asista la rugăciunea de Eid al-Fitr, sărbătoarea care marchează sfârşitul Ramadanului, o apariţie inedită a şefului statului, ale cărui deplasări în afara capitalei Damasc sunt rare, transmite AFP, potrivit agerpres.ro

Preşedinţia a publicat imagini cu Assad rugându-se duminică dimineaţă la moscheea al-Nouri din Hama, oraş din centrul Siriei, apoi salutându-i pe credincioşi în afara clădirii. 

Assad a apărut alături de ministrul pentru bunuri religioase (Waqf), Mohammad Abdel-Sattar Sayyed, şi de muftiul Siriei, Ahmad Badreddin Hassoun.

content-image

SURPRIZĂ Încă un nume de premier pe lista lui Dragnea


Eid al-Fitr marchează sfârşitul lunii sfinte a Ramadanului, în timpul căreia musulmanii se abţin de la a mânca şi a bea de la răsăritul până la apusul soarelui pentru a se concentra pe valorile spirituale. 

Cu câteva ore în urmă, guvernul sirian eliberase peste 670 de deţinuţi, printre care şi minori, din închisori din împrejurimile Damascului.

Marea Britanie, lovitură de grație de la UE: Trei companii aeriene vor trebui să-și schimbe sediul


De la declanşarea conflictului în 2011, Assad a părăsit foarte rar Damascul, iar ieşirile sale publice sunt extrem de puţine. 

Ultima sa apariţie publică în afara capitalei datează din iulie 2016, cu ocazia Eid al-Fitr, pe care a celebrat-o la Homs, al treilea oraş al ţării. 

Revolta din Siria împotriva regimului Assad s-a transformat într-un război devastator în care sunt în prezent implicaţi o multitudine de actori locali, regionali şi internaţionali. În şase ani, conflictul a făcut peste 320.000 de morţi şi a dus la strămutarea a milioane de persoane. 

Oraşul Hama este capitala provinciei cu acelaşi nume unde trupele regimului se luptă cu jihadiştii şi cu rebeli care s-au aliat acestora.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.