Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apartament din New York, în valoare de 19 milioane de dolari, va fi scos la licitație pentru neachitarea taxelor și facturilor

SAE Institute
New York City

Apartamentul din New York, în valoare de 19 milioane de dolari, al unui mogul media din Venezuela, va fi scos la licitație de autoritățile locale pentru neachitarea taxelor, facturilor și ratelor, anunță Reuters.

Autoritățile din orașul New York intenționează să scoată la licitație, luna viitoare, un apartament din centrul Manhattanului deținut de un mogul media venezuelean care are legături cu guvernul președintelui socialist Nicolas Maduro. Măsura va fi luată după ce sancțiunile americane l-au obligat pe proprietar să nu-și onoreze obligațiile financiare, potrivit unor documente judiciare, conform Mediafax.

Raul Gorrin, care deține canalul de televiziune venezuelean Globovision, a plătit 18,8 milioane de dolari pentru apartamentul de lux. Acesta are 4.500 de metri pătrați, este situat la etajul 47 și a fost achiziționat în noiembrie 2017. Gorrin riscă să piardă apartamentul, care are vedere la Empire State Building și Central Park, după ce a fost sancționat în ianuarie 2019, ca parte a eforturilor administrației Trump de a-l înlătura pe Maduro. Autoritățile orașului ar putea organiza licitația pe 6 iulie.

Sancțiunile le blochează celor vizați accesul la sistemul financiar american și le îngheață activele din SUA.

Washingtonul îl acuză pe Gorrin că a mituit trezoreria Venezuelei pentru a obține dreptul de a efectua tranzacții de schimb valutar deturnând astfel miliarde de dolari din fondurile țării. El este fugar și se crede că se află în Venezuela.

De când a fost sancționat, Gorrin nu a achitat mai mult de 600.000 de dolari în taxe lunare și penalități de întârziere pentru apartamentul său, potrivit documentelor depuse la o instanță din statul New York. Cheltuielile comune ale apartamentului depășesc 10.000 de dolari pe lună, arată înregistrările din instanță.

Gorrin a declarat într-o audiere din 2020 că sancțiunile l-au împiedicat să acopere cheltuielile. El a spus că a cerut o autorizație de plată, dar nu a fost aprobată.

În august 2020 Consiliul a obținut un ordin judecătoresc pentru a colecta 184.876 de dolari de la proprietar pentru plăți întârziate în 2019. Consiliul de administrație solicită și o altă hotărâre judecătorească pentru plățile neefectuate începând cu 2020. Anul trecut, consiliul a primit permisiunea de a vinde unitatea pentru a recupera banii.

Ministerul informațiilor din Venezuela și avocații mogulului nu au comentat informațiile prezentate de Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.