Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apasă sau nu Vladimir Putin 'butonul roșu' în Ucraina? Oficialii SUA spun că ameninţarea s-a accentuat

BBC
Vladimir Putin

Oficialii americani consideră că probabilitatea ca președintele Rusiei, Vladimir Putin, să folosească o armă nucleară tactică în războiul pe care îl duce în Ucraina este poate cea mai mare de când Rusia a invadat țara în februarie - dar încă nu este probabilă, au declarat pentru CNN mai mulți oficiali familiarizați cu cele mai recente informații, anunță Rador.

Comunitatea serviciilor de informații din SUA urmărește îndeaproape orice semn conform căruia calculul lui Vladimir Putin s-a schimbat, după ce săptămâna trecută președintele rus a fost general perceput ca intensificându-și amenințările din trecut de a folosi arme nucleare. Amenințarea este cu siguranță "ridicată" în comparație cu cea de la începutul anului, potrivit mai multor surse.

În ultimele luni, SUA au avertizat în privat Rusia să nu facă un astfel de pas catastrofal. Până în prezent, însă, nu există semne că Rusia plănuiește în mod iminent utilizarea lor și "evaluarea generală nu s-a schimbat", a declarat o sursă familiarizată cu informațiile.

Mai mulți oficiali americani din domeniul apărării, care au declarat, de asemenea, că nu văd în acest moment niciun indiciu că Rusia ar muta arme nucleare, au declarat că ei cred că este probabil ca SUA să poată detecta mișcarea chiar și a unor focoase tactice mai mici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.