Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

APCE a votat pentru retragerea Rusiei din Consiliul Europei

adevarul.ro
apce

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat pentru retragerea Rusiei din Consiliul Europei. Decizia finală aparţine acum Consiliului de Miniştri, anunță news.ro.

"APCE a votat pentru retragerea Rusiei din Consiliul Europei (trebuia făcută în 2014). Număr de voturi pentru: 216 din 219. Aceasta este Adunarea care a votat pentru întoarcerea Rusiei nu cu mult timp în urmă. Acum a venit timpul pentru #deputinizare. Decizia finală revine Comitetului Miniştrilor", a scris ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba pe Twitter.

”Într-un vot unanim, Adunarea a făcut apel la Consiliul Miniştrilor să ceară Rusiei să se retragă imediat din Consiliul Europei şi, dacă nu se conformează, să stabilească data imediat posibilă în care ar înceta să mai fie membru", a anunţat APCE.

Dreptul de reprezentare al Rusiei la Consiliul Europei a fost suspendat la 25 martie, aceasta rămânând însă stat membru al CoE.

Tot marţi, Rusia a decis să declanşeze procedura de ”ieşire din Consiliul Europei”, acuzând NATO şi Uniunea Europeană (UE) de faptul că au transformat CoE într-un instrument în serviciul ”expansiunii lor militaro-politice şi economice către Est”,

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.