Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel către politicieni: Fă-ți datoria și taci!

Facebook
pnl

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi apreciază ca nu există nimic mai „iresponsabil și stupid” în epidemia de coronavirus să se ia decizii „din calcul politic”. Potrivit acestuia, este evident că alegerile vor fi amânate. Alegerile locale ar trebui să aibă loc în iunie, iar alegerile parlamentare în noiembrie-decembrie.

“Nimic mai iresponsabil și mai stupid în aceste zile, pentru orice autoritate publică - mai ales cele mici și greu de controlat centralizat precum primăriile - decât să ia decizii din calcul politic - și nu în baza interesului general. Calcul politic, așa cum era el înțeles ieri, nici măcar nu mai exista azi: esti orb daca nu înțelegi că societatea în ansamblu trebuie protejată și ca nimănui nu îi pasă acum de pachetele tale de cadouri și de reclama ta plătită pe FB. Fiecare decizie luată cu gândul la voturi - deși e evident ca alegerile vor fi amânate - se va plăti scump când consecințele vor iesi la iveală. Logica liniară cu care sunt obișnuiți profitorii politici - fac asta și câștig asta - pur si simplu nu se aplică în situații de pandemie sau catastrofă: predicțiile simpliste nu functioneaza în contextul unei super-lebede negre și efectele perverse devin mult mai probabile.

Apelul meu pentru fiecare politician și decident este acesta: fă-ți datoria și taci! E sănătos pentru societate, e sănătos pentru tine. Oamenii se vor gândi la voturi numai când vom depăși cu bine acest moment. Și vor dori să vadă tabloul în ansamblu, cu bune și rele. E acel gen de situație în care responsabilitatea și maturitatea politică chiar se vad si chiar sunt răsplătite”, a scris Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook.

Vezi si: ULTIMA ORĂ: PSD anunţă condiţiile în care va aproba în Parlament starea de urgenţă (VIDEO) .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.