Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel către Primăria Capitalei privind sălile de sport începute și lăsate în paragină

Radu Pop

Primăria Sectorului 3 face apel public către Primăria Municipiului București să predea execuția sălilor de sport, începute de această instituție în Sectorul 3 și lăsate în paragină de peste doi ani.

Mii de elevi de la șase școli din Sectorul 3 fac orele de sport în clase. Aceste școli, respectiv Școala Generală 92, Școala Generală 199, Școala Generală 75 Leonardo da Vinci, Școala Generală 112, Școala Generală Benjamin Franklin și Școala Generală 67  nu fuseeseră dotate cu săli de sport, dar au avut măcar terenuri in aer liber.

În urmă cu patru ani, Primăria Generală a început să amenajeze săli la aceste școli, însă din 2020 șantierele sunt lăsate de izbeliște. Mai grav este însă că aceste construcții, parțial edificate, au început deja să se degradeze.

10 rânduri de  solicitări, fără efect

Primăria Sectorului 3 intenționează să preia aceste șantiere de la municipalitate și să termine lucrările pentru ca orele de sport să se poată desfășura în condiții normale. În acest sens, în ultimii doi ani, au fost făcute nu mai puțin de zece solicitări scrise, iar situația a fost prezentată și direct Primarului General. Răspunsul la aceste solicitări a fost invariabil. “Ne-au spus că în momentul în care vor rezilia contractele cu cele două companii municipale care fuseseră desemnate să realizeze aceste lucrări, ne vor preda aceste obiective de investiție.”, a explicat Marius Popescu, șef serviciu în Direcția de Investiții și Achiziții din cadrul Primăriei Sectorului 3. Cert este că de mai bine de doi ani, contractele nu au fost reziliate, iar clădirile începute nu au fost predate Primăriei Sectorului 3

Fără sală, dar și fără fostul teren de sport

Directorii școlilor afectate de aceste decizii ale Primăriei Capitalei se plâng de faptul că cei mici sunt obligați să facă orele de sport în clase, având în vedere că fostul teren de sport este acum ocupat de șantierele sălilor de sport nefinalizate. “Aceasta constructie este pe locul fostului teren de sport, acum nu mai avem nici curte, nici sala ci acest mic teren unde se fac simultan 3 ore” a explicat prof. Irina Chiriac, director Școlii Generale 92 din Sectorul 3.

Reamintim faptul că Primăria Sectorului 3 a reabilitat deja, la standarde europene, întreaga infrastructură de învățământ pe care o are în administrare și a edificat de la zero numeroase clădiri de creșe și grădinițe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.