Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel către Putin pentru înmormântarea lui Navalnîi: 'Nici măcar Ponțiu Pilat nu a împiedicat înmormântarea trupului Mântuitorului'

Nexta
Alexei Navalnîi

„Nici măcar Ponțiu Pilat nu a împiedicat înmormântarea trupului Mântuitorului”, susţine un grup de preoți și credincioși ortodocși din Rusia, care au adresat un apel prin care au solicitat ca trupul lui Aleksei Navalnîi să fie redat familiei sale, relatează Meduza, potrivit Rador Radio România.

Ce se spune în apel: „Nu fiţi mai feroce ca Pilat!”

Înalţi prelaţi și credincioși ortodocși din Rusia au publicat un apel deschis adresat autorităților ruse, prin care cer ca trupul politicianului Aleksei Navalnîi să fie redat familiei sale. Textul apelului a fost publicat pe site-ul Proiectului ortodox 'Mir vsem'/'Pace tuturor'.

Autorii apelului au afirmat că Navalnîi nu era doar un politician de opoziție, ci și un creștin ortodox. Familia politicianului și oamenii care împart aceleași idei ca el trebuie să-și ia rămas bun de la el, notează apelul. „Aceasta nu este doar dorința lor și dreptul lor legal, ci și o datorie față de Dumnezeu și față de cel decedat', au susţinut preoții, în apel.

'Nu umbriți tragedia morții lui, refuzând o cerere atât de simplă și umană. Amintiți-vă că toți sunt egali în fața lui Dumnezeu. Refuzul de a elibera trupul lui Aleksei Navalnîi familiei sale va fi perceput ca o manifestare de lipsă de compasiune și lipsă de umanitate. Această decizie ar putea duce la o tensiune și mai mare în societate. Vă îndemnăm să nu mergeţi pe această cale. Daţi dovadă de milă și compasiune față de mamă, soție, copiii și cei apropiaţi. Fiecare om merită să fie îngropat omeneşte. Chiar și Ponțiu Pilat, care a hotărât să-L execute pe Hristos de teamă că nu-i va fi loial împăratului în timp ce iudeii strigau: 'Dacă Îi dai drumul, nu ești prieten cu Cezarul' (Ioan 19.12), nu a împiedicat eliberarea trupului Mântuitorului și înmormântarea acestuia. Nu fiţi mai feroce ca Pilat. Luați decizia corectă".

La momentul publicării acestei știri, 26 de persoane semnase deja apelul preoţilor și mirenilor ortodocși, printre care și protopopul Andrei Kordocikin și preotul Valerian Dunin-Barkovski, care au oficiat o slujbă de pomenire pentru Navalnîi la Dusseldorf. Colectarea de semnături este deschisă pe site-ul proiectului.

Cum a murit opozantul rus? Anunțul autorităților

Serviciul Federal al Penitenciarelor a anunţat că Aleksei Navalnîi a murit, după ce i s-a făcut brusc rău, după o plimbare în interiorul coloniei pe 16 februarie. Anchetatorii au spus că nu vor elibera trupul politicianului timp de cel puțin două săptămâni, deoarece l-au trimis pentru o 'expertiză'. Asociații politicianului cred că Navalnîi a fost ucis, iar cadavrul său nu este eliberat pentru a ascunde 'urmele crimei'.

Pe 20 februarie, mama politicianului, Liudmila Navalnaia, a înregistrat un apel adresat președintelui rus, Vladimir Putin, în care a cerut ca trupul fiului său să-i fie redat. A doua zi s-a aflat că instanța din Salehard a acceptat sesizarea mamei lui Navalnîi depusă împotriva Comitetului de investigaţii, din cauza refuzului de a preda cadavrul fiului ei.

Proiectul pentru drepturile omului OVD-Info le-a cerut cetăţenilor ruși să scrie petiţii la Comisia de investigaţii prin care să ceară eliberarea cadavrului lui Aleksei Navalnîi familiei sale, folosind serviciul Woodpecker. Până miercuri seara, 21 februarie, peste 80 de mii de persoane au semnat asemenea petiţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.