Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel DISPERAT: Ce mare PUTERE a lumii ar putea lua locul SUA pentru a SALVA Tratatul

https://tpp.tips
Tratatul Transpacific

Guvernul australian şi-a exprimat marţi speranţa că Acordul de parteneriat transpacific (TPP) va putea fi salvat în absenţa Statelor Unite şi a întins o mână Chinei, relatează AFP.

După cum a anunţat în timpul campaniei sale, noul preşedinte american, Donald Trump, a semnat actul de retragere a Statelor Unite din TPP.

Citește și: Prima țară din Europa în care prelevarea de organe se face automat

Văzut ca o contrapondere la influenţa tot mai mare a Chinei, acest tratat a fost semnat în 2015 după negocieri dure de către 12 ţări din Asia-Pacific reprezentând 40% din economia mondială.

Premierul australian, Malcolm Turnbull, a declarat că guvernul său poartă "discuţii intense" cu celelalte părţi părţi semnatare ale TPP, ca Japonia, Noua Zeelandă şi Singapore, asupra modalităţilor de a salva tratatul.

Citește și: Asta e cea mai PUTERNICĂ locomotivă din lume: La ce temperatură a fost testată

"Este posibil ca politica americană să se schimbe cu timpul în legătură cu acest subiect", a adăugat el, subliniind că secretarul de stat american desemnat, Rex Tillerson, şi numeroşi congresmeni republicani sunt favorabili tratatului.

"Există, de asemenea, posibilitatea ca TPP să meargă înainte fără Statele Unite", a declarat Malcolm Turnbull. "Desigur, există potenţialul pentru China să se alăture TPP", a mai spus premierul australian.

Citește și: Ce spune Botezatu despre focul de la club. De unde ar fi pornit si ce ipoteza nu exclude

TPP, semnat de 12 ţări din zona Oceanului Pacific (Australia, Brunei, Canada, Chile, Japonia, Malaezia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Singapore, SUA şi Vietnam), nu a intrat deocamdată în vigoare.

Ministrul australian al comerţului, Steven Ciobo, a declarat că ţara sa, Canada, Mexicul şi altele au studiat recent la Davos eventualitatea unui "TPP minus unu", anunță Agerpres.

Citește și: Sienna Miller neagă că a plâns după maratonul de sex cu Ben Affleck / VIDEO

"Ar fi perspective pentru China, dacă suntem capabili să îl reformulăm în TPP minus unu pentru ţări ca Indonezia sau China, ori alte state ce ar dori să participe la acesta", a declarat ministrul la postul Australian Broadcasting Corporation.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.