Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel disperat din Mariupol: NATO trebuie să se trezească, este 'un război împotriva democraţiei, împotriva libertăţii'

Wikipedia
Mariupol

Viceprimarul din Mariupol, Serghei Orlov, îi îndeamnă pe liderii NATO să trimită trupe în Ucraina, afirmând că Rusia nu se va opri până când nu va transforma ţara într-un ”deşert şi nu va ucide mulţi civili”, informează BBC, conform news.ro.

”Nu există nicio modalitate de a-l opri pe Putin să ne omoare civilii cu atacuri aeriene până când NATO nu se trezeşte şi înţelege că nu este un conflict regional - este un război împotriva democraţiei, împotriva libertăţii, împotriva unuia dintre cele mai mari naţiuni europene”, a afirmat el.

”Se pare că (liderii NATO) nu înţeleg că Putin nu se va opri, le este frică şi este păcat. Şi ne aşteptăm ca într-o zi liderii NATO să înţeleagă că este absolut necesar să acorde sprijin militar direct Ucrainei pentru a-l opri pe Putin sau cel puţin să închidă spaţiul aerian pentru a ne proteja de ameninţarea aeriană”, a subliniat viceprimarul ucrainean.

El a precizat că  Vladimir Putin vrea să transforme ţara într-un deşert, dar menţionează că ”este imposibil să ne ia oraşele, nu clădirile reprezintă oraşul, oraşul sunt oamenii înşişi”, a mai menţionat el.

”Am înţeles că este pregătit să omoare oricât de mulţi civili are nevoie”, a mai adăugat Orlov.

Locuitorii oraşului Mariupol au declarat pentru BBC că încearcă să supravieţuiască atacurilor necruţătoare care au distrus deja cartierele rezidenţiale şi au întrerupt alimentarea cu energie şi apă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.