Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel la 112 care semnala prezenţa unei ursoaice cu pui în zona Făurei sat

novatv.ro
apel 112

Un apel la 112 a fost dat, în noaptea de joi spre vineri, de mecanicul conductor al trenului IR 1862 Constanţa - Iaşi care a semnalat prezenţa unei ursoaice cu pui în zona Făurei sat, judeţul Brăila, fiind emis mesaj RO-ALERT, potrivit Agerpres.

În urma sesizării au fost constituite echipe de căutare, operaţiunea fiind reluată şi vineri dimineaţă, potrivit IPJ Brăila.

"Astă-noapte, prin apel la 112 primit de la mecanicul conductor al trenului IR 1862 Constanţa - Iaşi şi de la primul impegat unde s-a oprit mecanicul şi a anunţat, a fost semnalată prezenţa unei ursoaice cu pui în zona Făurei sat. Astă-noapte s-au format echipe de la IJJ, Poliţie, Garda Făurei, echipaj SMURD, SVSU Făurei şi Surdila Greci. Au căutat mai multe ore, nu au găsit nimic în zonă, iar în această dimineaţă, după şedinţa care a fost la Prefectură cu factorii de răspundere şi decizie, s-a decis ca în zonă să plece un echipaj de la IJJ, cei de la IPJ pentru a anunţa populaţia din sat, chiar dacă aseară s-a transmis şi RO-ALERT în sat că a fost semnalată prezenţa unei ursoaice cu pui în zonă, pentru ca oamenii să nu se aventureze. DSVSA a anunţat medicul veterinar din zonă să fie pregătit în cazul în care va fi semnalată prezenţa ursului, pentru a lua măsurile care se impun. Este pentru prima oară când în judeţul Brăila este semnalată prezenţa unui urs", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian.

ISU Brăila a emis joi noaptea un mesaj "RO-ALERT: alertă extremă" în care semnala "prezenţa unor urşi în zona liniei de cale ferată - Făurei - Făurei-Sat" şi le recomanda localnicilor să evite zona, să rămână în locuinţă şi să păstreze distanţă faţa de animale.

"În cursul acestei dimineţi, prefectul judeţului Brăila, Iulian Timofei, a convocat în şedinţă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dunărea Brăila, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, precum şi Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. (...) Încă de aseară, efectivele MAI patrulează şi monitorizează zona în care a fost semnalată prezenţa animalelor. Instituţia Prefectului Judeţul Brăila a solicitat primăriilor Făurei, Surdila Greci, Surdila Găiseanca, Jirlău, Vişani, Galbenu şi Mircea Vodă punerea în aplicare a măsurilor şi obligaţiilor ce le revin potrivit procedurii prevăzute de actul normativ amintit", a declarat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Brăila, Dragoş Gabriel Tudose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.