Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel la conciliere: UE cere 'evitarea unei intervenții militare' în Venezuela

CNN.com
venezuela armată

Uniunea Europeană a cerut luni ''să se evite o intervenţie militară'' în Venezuela şi este în contact cu toate părţile implicate în criza actuală, a declarat Maja Kocijancic, purtătoarea de cuvânt a şefei diplomaţiei europene, Federica Mogherini, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Victor Ponta anunță BREAKING NEWS: 'Ponta îl laudă pe Dragnea: Da, chiar îl laud!'

''Trebuie să se evite o intervenţie militară'', a subliniat Maja Kocijancic în cadrul unei conferinţe de presă zilnice a Comisiei Europene, în timp ce opozantul venezuelean Juan Guaido discută la Bogota cu vicepreşedintele american Mike Pence şi cu aliaţii săi din grupul de la Lima măsuri pentru a-l constrânge pe preşedintele Nicolas Maduro să părăsească puterea.

Poziţia UE a fost precizată de miniştrii de externe în cadrul unei reuniuni desfăşurate lunea trecută la Bruxelles. "Am exclus categoric orice sprijin sau acceptare de către UE a unei escaladări militare în Venezuela", a declarat Federica Mogherini după reuniune.

''Am avertizat în mod clar că nu vom susţine şi că noi condamnăm cu fermitate orice intervenţie militară străină'', a avertizat duminică şeful diplomaţiei spaniole, Josep Borell, într-un interviu acordat agenţiei de presă EFE.

Uniunea Europeană solicită o ''soluţie paşnică şi democratică în Venezuela (...), care exclude în mod evident utilizarea forţei'' şi lucrează în acest sens în cadrul grupului de contact internaţional, a precizat purtătoarea de cuvânt a şefei diplomaţiei europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.