Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel pentru pace al sportivilor ucraineni prezenţi la Jocurile Paralimpice de la Beijing

Facebook.com
spital bombardat ucraina

Sportivii şi oficialii ucraineni au făcut un apel pentru pace, joi, la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing, unde au afişat un banner, au păstrat un minut de tăcere şi au cerut încetarea războiului declanşat de invazia armatei ruse în ţara lor, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Condusă de preşedintele Comitetului paralimpic ucrainean, Valeri Suşkevici, întreaga delegaţie de 20 de membri a lansat un mesaj de "pace pentru toţi", însoţit de pumni ridicaţi.

"Acest minut este despre miile de oameni, inclusiv copii şi persoane cu dizabilităţi din Ucraina. Dacă omenirea este civilizată, atunci acest război trebuie să fie oprit. Bărbaţii, femeile şi copiii merită să trăiască, nu să moară", a declarat oficialul ucrainean.

Antrenorul principal Andrei Nestorenko a spus că multe oraşe au fost distruse şi a precizat că şapte membri ai echipei sunt din Harkov, oraş asediat de forţele ruse.

"Ruşii au bombardat multe spitale şi şcoli. Noi avem nevoie de sprijinul vostru astăzi, nu mai târziu. Cei care atacă zonele civile nu pot fi umani. Cerem cu amabilitate un cer sigur deasupra Ucrainei", a afirmat Nestorenko.

Rusia numeşte acţiunea sa din Ucraina o "operaţiune specială" şi neagă că a tras în civili.

Delegaţia Ucrainei, care a fost la un pas să nu ajungă la Beijing, s-a făcut remarcată la actuala ediţie a Jocurilor Paralimpice de iarnă, unde a cucerit până acum 6 medalii de aur, 8 de argint şi 5 de bronz şi ocupă locul al treilea în clasament, după China, gazda competiţiei, şi Canada.

Echipa Rusiei şi cea a aliatei sale Belarus au fost excluse din competiţie din cauza conflictului militar din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.