Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel urgent al Parisului către Iran şi 'complicii săi': 'Riscul unui conflict regional nu a fost niciodată atât de mare'

YouTube
gaza

Şefa diplomaţiei franceze Catherine Colonna a lansat un apel sâmbătă omologului său iranian Hossein Amir-Abdollahian într-o convorbire telefonică, cerând "Iranului şi complicilor săi" să înceteze "imediat" "acţiunile lor destabilizatoare", informează AFP, conform Agerpres.

Colonna a declarat că "a transmis un mesaj foarte clar: riscul unui conflict regional nu a fost niciodată atât de mare; Iranul şi complicii săi trebuie să înceteze imediat acţiunile lor destabilizatoare. Nimeni nu va câştiga de pe urma unei escaladări", potrivit unui mesaj postat de ea pe reţeaua de socializare X.

Iranul este acuzat că joacă un rol esenţial în turbulenţele din Orientul Mijlociu, potrivit AFP.

Teheranul a înfiinţat o "axă de rezistenţă" ostilă Israelului, inamicul său declarat, sprijinindu-se pe forţele aliate din regiune, între care mişcarea Hezbollah din Liban, grupări armate din Irak şi Siria şi rebelii houthi din Yemen.

Aceştia din urmă, de la începutul conflictului între Israel şi Hamasul palestinian în octombrie, comit atacuri în Marea Roşie, perturbând puternic comerţul internaţional.

Mişcarea şiită Hezbollah a declarat sâmbătă că a tras zeci de rachete spre o bază militară din nordul Israelului, prezentând acest atac drept prima sa ripostă la eliminarea nr.2 al Hamas, Saleh al-Arouri, marţi seara, în bastionul său de lângă Beirut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.