Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apelul lansat de preşedintele sirian pentru victorie la Alep este "total inacceptabil" (SUA)

raqqa siria

Statele Unite au condamnat declaraţia preşedintelui sirian Bashar al-Assad că scopul său este victoria finală în oraşul Alep şi au cerut Rusiei să-şi exercite influenţa asupra Damascului pentru a asigura o încetare a ostilităţilor permanentă în oraş, informează Reuters. 

La doar o zi după ce a început un armistiţiu temporar, Assad a trimis o telegramă preşedintelui rus Vladimir Putin afirmând că armata sa nu va accepta nimic mai puţin decât "obţinerea victoriei finale" şi "zdrobirea agresiunii" rebelilor la Alep. 

"Facem apel la Rusia să abordeze de urgenţă această declaraţie total inacceptabilă", a afirmat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Mark Toner într-un briefing joi. "Este în mod clar un efort al lui Assad de a-şi împinge agenda, dar este de datoria Rusiei să-şi afirme influenţa asupra acestui regim pentru a menţine încetarea ostilităţilor", a adăugat el. 

Siria a declarat că încetarea ostilităţilor va dura 48 de ore, dar Statele Unite insistă să fie fără un termen-limită, aminteşte Reuters.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.