Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apelul unui baron PSD: Nu putem condamna la infinit Moldova la sărăcie

Gheorghe Nichita

Primarul Iasiului, vicepresedintele social-democrat Gheorghe Nichita, a declarat marti, într-o conferinta de presa, ca actuala guvernare cauta solutii de finantare a autostrazii Iasi-Târgu Mures, care ar lega Estul de Vestul tarii, a carei realizare ar duce la un echilibru economic în aceasta parte a tarii.

Gheorghe Nichita a afirmat ca a discutat cu premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea si ministrul Transporturilor despre necesitatea includerii autostrazii Ungheni-Iasi-Târgu Mures în Master Planul de infrastructura rutiera a României.
Conform primarului social-democrat, finalizarea autostrazii Iasi-Târgu Mures leaga nu numai estul de vestul tarii dar si Republica Moldova de Europa.
'Am discutat despre autostrada Est-Vest, Iasi-Târgu Mures. Am înaintat si documentul si rezolutia privind reanalizarea documentatiei. Discutia a avut doua componente: introducerea în Master Plan a autostrazii Iasi-Târgu Mures si respectiv gasirea solutiilor financiare din 2016 si nu din 2020. (...) Nu voi accepta niciodata neintroducerea autostrazii în Master Planul de Transport. Autostrada este singura posibilitate de a aduce bunastare în aceasta zona a tarii. Lipsa autostrazii ar duce la o izolare atât a Moldovei de pe aceasta parte a Prutului cât si a Basarabiei.(...) I-am convins ca argumentele noastre pentru sustinerea Autostrazii Est-Vest sunt solide si temeinice', a declarat primarul Gheorghe Nichita.
El a reamintit ca Iasiul nu este un oras oarecare, ci un simbol al natiunii române. El a mentionat ca odata cu înfaptuirea în 1859 a Unirii Moldovei cu Tara Româneasca, Iasiul a cedat capitala Bucurestiului, motiv pentru care guvernantii ar trebui 'sa îsi aminteasca de datoria morala' pe care o au fata aceasta zona a tarii.
'Nu putem condamna aceasta regiune la saracie la infinit. Nu putem lasa construirea autostrazii pâna în 2025 pentru ca asta înseamna o mai mare adâncire a saraciei pâna în 2025', a mai spus Nichita.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.