Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apelurile Ucrainei sunt sfidate, Rusia nu va fi exclusă din OSCE! Secretarul general al Organizației: 'Cred că are sens să rămână membru'

Belarus Feed
OSCE

Secretarul general al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Helga Maria Schmid, s-a pronunţat împotriva apelurilor ca Rusia să fie exclusă din acest for cu 57 de state din cauza războiului pe care îl poartă în Ucraina, transmite dpa, conform AGERPRES.

Menţinerea canalelor diplomatice deschise nu înseamnă că este vorba despre o aprobare, a spus Schmid, într-un interviu publicat luni de cotidianul german Die Welt.

'În orice caz, din perspectiva de astăzi, cred că are sens ca Rusia să rămână membru al OSCE', a afirmat ea.

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, ceruse ca Rusia să fie exclusă din OSCE în urma invaziei declanşate în ţara sa la 24 februarie 2022.

'La un moment dat, vom avea nevoie din nou şi de canale pentru discuţii', a declarat Schmid, observând că OSCE este singura organizaţie de securitate unde toţi actorii cheie din arhitectura de securitate a Europei stau la aceeaşi masă.

OSCE a apărut din confruntarea din timpul Războiului Rece şi a fost fondată de state care aveau interese foarte diferite, dar încercau să prevină escaladarea, a adăugat ea.

Schmid a mai spus că traficul de persoane a crescut dramatic în conexiune cu conflictul: 'Căutările online din toată lumea pentru servicii sexuale şi imagini pornografice cu femei şi copii ucraineni au crescut cu până la 600% de la începutul războiului. Traficarea femeilor însărcinate a crescut de asemenea semnificativ de când a început războiul', a atras atenţia secretarul general al OSCE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.