Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apetitul pentru lux nu dispare nici după moarte: Loc de veci la pretul unui apartament din Capitală

Bucureștenii care se vor duce în această seară, după ce iau lumina de Înviere, să aprindă o lumânare la rudele îngropate în cimitirul Bellu, vor putea admira și un monument funerar care a aparținut colonelului Paul Străjescu, scos la licitație cu un preț de pornire de 55.000 de euro, potrivit casei de licitații Artmark, potrivit libertatea.ro.

Ansamblul de 16 metri pătrați cuprinde patru cripte și a fost realizat în stilul Art Deco specific anilor 30, de arhitectul George Cristinel, iar sculpturile au fost realizate de Ion Jalea, artist care s-a perfecționat la Paris, unde a lucrat ocazional în atelierul lui Auguste Rodin.

Citește și: Administrația Prezidențială a anunțat întrebările la care vor răspunde românii la Referendumul pe Justiție

Nu se știe cine și-ar dori o astfel de capelă, dar cu siguranță trebuie să fie o persoană cu dare de mână, pentru că prețul estimat de vânzare, de către specialiștii casei de licitații, ar fi 80.000 de euro. Piperat, dar nu cu mult mai departe de prețurile criptelor din „Grădina de suflete a Baronului Bellu”, cum i se mai spune cimitirului de la Piața Sudului. Pe site-urile de vânzări, locurile de veci de la Bellu pornesc de la 3 mii de euro și sar de 20 de mii de euro, cele care au mai multe cripte și fără să aibă pretenția de a fi monumente istorice ca cel al generalului Străjescu. Capela acestuia este situată în apropiere de Aleea Artiștilor, figura 101, locul 37 și 58. Soția generalului, Adina, era fiica generalului de Divizie (Infanterie) Ioan Anastasiu, decorat cu ordine și medalii în urma luptelor din Primul Război Mondial și a Sofiei Anastasiu, decorată de guvernul României pentru îngrijirile acordate răniților din război. Adina Anastasiu s-a căsătorit în 1918 cu colonelul Paul Străjescu care a murit în 1931, iar după moartea acestuia s-a recăsătorit, în 1941 cu Generalul-locotenent Ilie Crețulescu. În capela scoală la licitație au fost inhumate șase persoane. Monumentul a fost restaurat de mai multe ori, ultima oară în 2017.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.