DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

APIA a finalizat campania de plată a sumelor cuvenite cu titlul de rentă viageră agricolă aferentă anului 2020, în valoare totală de 44,63 milioane lei

Agerpres
APIA

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a finalizat campania de plată a sumelor cuvenite cu titlul de rentă viageră agricolă aferentă anului 2020, în valoare totală de 44,63 milioane lei, pentru un număr de 35.201 beneficiari, conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES.

În cazul în care sumele virate de APIA către rentieri sunt returnate în contul agenţiei din diverse motive obiective, Agenţia poate relua plata acestora în termen de 3 ani de la data limită anuală de plată (30 noiembrie al fiecăruia an), subliniază reprezentanţii instituţiei.

Conform art. 10 alin (2) din Ordinul MADR nr. 1271/2005 cu modificările şi completările ulterioare, în cazul decesului rentierului, moştenitorii vor încasa renta cuvenită rentierului, pe baza următoarelor acte doveditoare: cerere a moştenitorului pentru plata datorată până la data decesului rentierului agricol; certificatul de deces al rentierului (copie şi original); carnetul de rentier în original; copie BI/CI al moştenitorului/a celui care face cererea pentru plata ultimei rente aferente rentierului decedat (copie şi original); certificat de calitate de moştenitor /certificat de legatar/certificatul de moştenitor (copie şi original). În cazul în care sunt mai mulţi moştenitori se depune şi o împuternicire/declaraţie notarială din care să reiasă acordul celorlalţi moştenitori privind solicitarea şi încasarea rentei viagere agricole (copie şi original).

Sumele plătite către beneficiari şi returnate în contul APIA de către bănci/Poşta Română sunt postate pe site-ul APIA. Pentru aceste cazuri, beneficiarii/moştenitorii de drept ai rentierilor decedaţi, în funcţie de motivul returnării sumei, vor clarifica cauza returnării sumei cu Centrul judeţean al APIA sau al Municipiului Bucureşti unde s-a vizat carnetul de rentier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.