Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

APIA a plătit 22,45 milioane de lei în contul rentei viagere agricole pe anul 2020

Agerpres
APIA

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a plătit marţi 22,45 milioane de lei în contul rentei viagere agricole pe anul 2020 unui număr total de 17.742 rentieri/beneficiari, informează instituţia într-un comunicat remis AGERPRES.

Plata a fost făcută către rentierii care au solicitat plata prin mandat poştal, obţinând viza carnetelor de rentier în perioada 1 martie - 31 mai 2021.

Totodată, APIA a efectuat plăţi, în data de 28 mai 2021, în valoare de circa 11,34 milioane de lei, pentru 7.756 de rentieri care au solicitat efectuarea plăţii prin cont bancar şi care au obţinut viza carnetelor de rentier în perioada 1 martie - 30 aprilie 2021. În data de 25 iunie 2021 s-au efectuat plăţi de 1,59 milioane de lei, banii fiind distribuiţi unui număr total de 1.212 beneficiari, care au obţinut viza carnetelor de rentier în perioada 1 mai - 31 mai 2021.

APIA menţionează că viza anuală a carnetelor de rentier pentru anul 2020 poate fi obţinută pe baza informaţiilor transmise de către rentieri, prin mijloace electronice, poştă / curier, telefonic, urmare a restricţiilor impuse/condiţiilor specifice din acest an, cauzate de pandemia Covid 19.

În perioada următoare vor fi autorizaţi la plată şi ceilalţi rentieri care vor solicita vizarea carnetului până la 31 august 2021, conform legislaţiei specifice.

"Moştenitorii care solicită plata rentei viagere agricole cuvenită rentierului pentru anul 2020, vor fi autorizaţi doar dacă depun documente justificative până la data de 15 octombrie 2021, în condiţiile legislaţiei specifice", precizează APIA.

Termenul final de plată pentru anul 2020 este 30 noiembrie 2021.

În cazul în care sumele virate de APIA către rentieri sunt returnate în contul agenţiei din diverse motive, APIA poate relua plata acestora în termen de 3 ani de la data-limită anuală de plată (30 noiembrie al fiecăruia an), inclusiv în caz de deces al rentierului, către moştenitorii legali ai acestora având la bază documentele justificative aferente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.