Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aplicația Waze arată cât a scăzut traficul rutier în Bucureşti: Numărul utilizatorilor simultani a scăzut de la 19.000 la aproximativ 3.400

trafic bucuresti

Numărul utilizatorilor simultani ai aplicaţiei Waze a scăzut de la 19.000, la aproximativ 3.400, deoarece, pe fondul restricțiilor de călătorie, traficul rutier a scăzut foarte mult. Mai mulţi utilizatori au cerut ca, pe durata pandemiei să fie eliminată opţiunea de a raporta maşinile de poliţie, anunță MEDIAFAX.

De când în România a fost instituită starea de urgenţă, iar orice deplasare – inclusiv cele făcute cu maşina personală – trebuie să aibă o justificare şi o declaraţie pe propria răspundere, traficul rutier a scăzut vizibil.

Citește și: Iohannis: A fost nevoie de o măsură de carantinare. Știm că vă este greu; ne uităm la voi cu speranță

Deși nu poate fi calculată exact această scădere, datele aplicaţiei Waze pot oferi un indiciu.

Astfel, cifrele din ultimele două luni privind utilizatorii activi ai Waze în Bucureşti arată că maximul a fost atins undeva la începutul lunii martie, când s-a înregistrat un vârf de aproximativ 19.000 şoferi cu aplicaţia pornită.

Numărul a scăzut dramatic în ultimele două săptămâni – doar 7.000, iar în ultimele 48 de ore, în Capitală, n-au fost mai mult de 3.400 de utilizatori simultan.

Evident, aceste cifre corelate nu înseamnă că pe străzile din Bucureşti sunt de cinci-şase ori mai puţine maşini, deoarece sunt destui şoferi care folosesc aplicaţii similare, precum Google Maps, navigaţia autoturismului ori se bazează pe instinct.

Dar o scădere de la 19.000 de utilizatori simultan, la 3.400, arată că au fost mult mai puţine maşini pe şosele, în ultima lună.

Citește și: Politolog, despre pandemia de coronavirus: ‘Nu vrem să trăim un alt Colectiv la scară națională’ .

Având în vedere măsurile luate de autorităţi, care încearcă să prevină răspândirea COVID-19, mai mulţi utilizatori Waze au cerut ca opţiunea de a raporta echipajele de poliţie să nu mai fie disponibilă temporar, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Poliţiştii, la fel ca şi militarii mobilizaţi, au datoria de a verifica declaraţiile pe propria răspundere, inclusiv pe cele ale şoferilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.