Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apocalipsă cibernetică: Băncile din Rusia, atacate de hackeri

pixabay.com
diverse, anonymous, hackeri

Mai multe bănci din Rusia au fost ţinta unui atac cibernetic masiv, în timp ce sistemele informatice ale companiei naţionale ruse de căi ferate sunt de asemenea afectate, au anunţat sâmbătă unele dintre aceste instituţii, în contextul în care circa o sută de ţări au suferit un atac informatic descris de Europol ca fiind 'fără precedent', transmite agenţia EFE, informează agerpres.ro

'Am constatat o expediere masivă către bănci a unui program malware (...), dar resursele instituţiilor bancare nu au fost compromise', a precizat centrul pentru monitorizare şi protecţie cibernetică a Băncii Rusiei. Acesta a mai menţionat că entităţile financiare ruse nu au suferit pagube, întrucât au fost avertizate de la jumătatea lunii aprilie despre la posibilitatea unor atacuri informatice şi au fost instruite cu privire la metodele de protecţie.

Liviu Dragnea, iritat de presă: 'Nu există instanță morală peste vot'


Acelaşi centru mai menţionează că, la începutul lunii mai, toate băncile ruse au fost informare despre ameninţarea unui 'cobalt strike', un tip de virus diferit de cel 'ransomware' aflat la originea recentului atacul cibernetic masiv la nivel mondial.

Acuzații GRAVE în ziua finalei: Rusia ar avea dovezi că piesa României la Eurovision este plagiată


La rândul ei, compania naţională rusă de căi ferate RZhD a anunţat că sistemele ei informatice au fost atacate parţial de un virus de tipul 'WannaCry', dar atacul nu a perturbat traficul feroviar şi în prezent se lucrează pentru 'eliminarea virusului şi actualizarea sistemelor antivirus'. 

Ministerul rus de Interne a confirmat la rândul său că sistemele sale informatice au fost afectate de atacul cibernetic. 

Societatea rusă Kaspersky, specializată în securitate cibernetică, susţine că Rusia a fost ţara cea mai afectată de atacul informatic global început vineri şi care a vizat circa 100 de ţări. Potrivit acestei societăţi, este vorba despre un atac nediscriminatoriu ce exploatează o vulnerabilitate detectată în sistemele de operare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.