Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apple a devenit prima companie din America care a ajuns la o capitalizare de 3.000 de miliarde de dolari

cdn.wccftech.com
apple

Apple Inc a devenit luni prima companie din SUA care a ajuns la o capitalizare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari, datorită încrederii investitorilor că producătorul de iPhone-uri va lansa în continuare cele mai bune produse, în condiţiile în care explorează noi domenii, cum ar fi vehiculele autonome şi conceptul metaverse, transmite Reuters, citat de Agerpres.

În prima zi de tranzacţionare din 2022, acţiunile firmei au atins nivelul record de 182,88 dolari. Cea mai valoroasă companie din lume este prima care ajunge la pragul de 3.000 de miliarde de dolari, investitorii pariind că oamenii vor continua să cumpere masiv produse iPhone-uri, MacBook-uri şi servicii ca Apple TV şi Apple Music.

În clubul firmelor cu o capitalizare de piaţă de 2.000 de miliarde de dolari, Apple era împreună cu Microsoft Corp, care acum valorează aproximativ 2.530 miliarde de dolari. Alphabet, Amazon.com Inc şi Meta Platforms au o capitalizare de piaţă de peste 1.000 de miliarde de dolari.

Creşterea acţiunilor acestor companii vine pe fondul investiţiilor masive în tehnologii cum ar fi 5G, realitate virtuală (VR) şi inteligenţa artificială, investitorii preferând acest tip de companii în locul afacerilor care pot fi afectate de evoluţia economică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.