Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apple a lansat serviciul 'Buy now, pay later' în Statele Unite

cdn.wccftech.com
apple

Apple a lansat marţi serviciul ”Buy now, pay later” (cumpără acum, plăteşte mai târziu) în Statele Unite, o mişcare care ar putea perturba sectorul tehnologiei financiare dominat de firme precum Affirm Holdings şi firma suedeză de plăţi Klarna, transmite Reuters.

Serviciul BNPL, Apple Pay Later, va permite utilizatorilor să împartă achiziţiile în patru plăţi, repartizate pe şase săptămâni, fără dobândă sau comisioane, a spus compania.

Utilizatorii pot solicita împrumuturi între 50 şi 1.000 de dolari, care pot fi folosite pentru achiziţii online şi în aplicaţie efectuate de pe iPhone şi iPad, la comercianţii care acceptă Apple Pay, potrivit companiei.

” Acest lucru va atrage o parte din cota de piaţă a altor jucători”, a spus Danni Hewson, şeful analizei financiare la AJ Bell.

Hewson a adăugat că Apple Pay Later va fi un perturbator, deoarece consumatorii caută cel mai simplu mod de a obţine ceea ce îşi doresc, deoarece portofelele lor au fost tensionate de inflaţie.

În 2020, restricţiile legate de pandemie i-au atras pe cumpărători către platforme de plată online, mărind cererea pentru companiile fintech care oferă servicii BNPL, în special din partea milenials şi clienţilor din generaţia Z.

Serviciile de plăţi digitale, inclusiv PayPal Holdings şi Block s-au extins în sector prin achiziţii, în timp ce Affirm a devenit companie publică, într-o listare de mai multe miliarde de dolari, informează News.ro.

Norocul sectorului a scăzut de atunci, pe fondul creşterii ratelor dobânzilor şi al inflaţiei, care împreună au diminuat puterea de cumpărare şi au forţat consumatorii să-şi restrângă cheltuielile.

Apple Pay este acceptat de peste 85% dintre comercianţii cu amănuntul din SUA, a spus compania.

Acţiunile firmei BNPL Affirm Holdings au scăzut marţi cu peste 7%, în timp ce titlurile PayPal au scăzut cu aproximativ 1,5%.

Apple Pay Later este activat prin programul Mastercard Rate, a spus compania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.