Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apple a suspendat contul din App Store al Epic Games

https://belgium-iphone.lesoir.be
Apple Video

Apple a anunţat vineri că a suspendat contul din App Store al Epic Games, dezvoltatorul jocului Fortnite, decizie care a urmat unui ordin temporar de restricţie de luni, prin care un judecător a decis că Apple poate bloca Fortnite dar nu şi contul de dezvoltator al Epic, relatează CNBC, potrivit news.ro.

Cu toate acestea, Apple a anunţat că a închis contul Epic care nu include Unreal Engine, care este utilizat de dezvoltatorii terţi pentru a produce jocuri 3D, măsură care respectă ordinul judecătorului.

″Suntem dezamăgiţi că am fost nevoiţi să reziliem contul Epic Games din App Store. Am lucrat cu echipa Epic Games timp de mulţi ani la lansările lor. Instanţa a recomandat ca Epic să respecte regulile App Store în timp ce cazul lor este analizat, recomandări pe care le-au urmat în ultimul deceniu până când au creat această situaţie. Epic a refuzat. În schimb, ei au actualizat în mod repetat Fortnite, încălcând regulile App Store. Acest lucru nu este corect pentru toţi ceilalţi dezvoltatori din App Store şi pune clienţii în mijlocul luptei lor. Sperăm să putem lucra din nou împreună în viitor, dar, din păcate, astăzi nu este posibil. ”

Citește și: SURSE Cine l-ar putea înlocui pe Liviu Vasilescu la șefia Poliției Române

Un purtător de cuvânt al Epic Games a făcut referire la o postare pe blog cu comentarii anterioare, potrivit cărora: ”Apple cere ca Epic să readucă Fortnite la utilizarea exclusivă a plăţilor Apple. Propunerea lor este o invitaţie pentru Epic de a intra în colaborare cu Apple pentru a-şi menţine monopolul asupra plăţilor in-app pe iOS, suprimând concurenţa pieţei libere şi umflând preţurile. În principiu, nu vom participa la acest sistem. "

Bătălia dintre Apple şi Epic Games a început după ce Epic a inclus o nouă opţiune de cumpărare directă în Fortnite, care a evitat comisionul de 30% din achiziţiile prin intermediul aplicaţiei, care ar fi trebuit să revină Apple. Apple a scos aplicaţia din App Store în aceeaşi zi şi, la scurt timp, Epic Games a intentat un proces.

Apple a declarat că a dat Epic Games un termen de 14 zile pentru a actualiza Fortnite astfel încât să respecte regulile magazinului săi de aplicaţii, avertizând că în cz contrar va suspenda contul Epic Games. Apple a spus că aceasta este o practică standard pentru toţi dezvoltatorii.

Suspendarea înseamnă că Epic Games nu mai poate trimite jocuri sau actualizări la jocuri, cum ar fi Fortnite, pentru publicare în magazinele de aplicaţii iOS şi Mac. În timp ce utilizatorii care au deja instalat jocul îl pot juca în continuare, acetia nu vor mai primi actualizări. Jucătorii nu mai pot cumpăra nici conţinut în cadrul jocului. De asemenea, utilziatorii nu pot juca noul sezon al Fortnite, lansat recent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.