Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apple cucerește tronul smartphone-urilor: Depășește Samsung ca lider mondial în vânzări

youtube.com
Tim Cook apple

Grupul american Apple a reuşit să pună capăt unui şir de 12 ani în care rivalul sud-coreean Samsung Electronics a fost cel mai mare vânzător de smartphone-uri din lume, în condiţiile în care cota de piaţă a producătorului telefoanelor iPhone a urcat până la 20% în 2023, potrivit firmei de cercetare de piaţă International Data Corp, transmite Reuters.

Samsung a încheiat anul trecut cu o cotă de 19,4%, urmat de producătorii chinezi Xiaomi, Oppo şi Transsion, arată cel mai recent raport trimestrial al IDC, potrivit Agerpres.

Schimbarea liderului pieţei de smartphone-uri vine după un an dificil în care consumatorii au fost reticenţi în a face trecerea la un smartphone nou din cauza incertitudinilor macroeconomice şi a inflaţiei ridicate. De asemenea, o revenire sub aşteptări a economiei chineze, cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume, a afectat şi ea vânzările totale de telefoane.

Potrivit datelor IDC, Apple şi Transsion au fost singurele dintre primele cinci mărci de smartphone-uri care au înregistrat o creştere a livrărilor în 2023, în condiţiile în care piaţa totală de smartphone-uri a scăzut cu 3,2%, până la 1,17 miliarde unităţi, cel mai redus nivel din ultimii zece ani.

Cu toate acestea, Apple se confruntă cu presiuni în China din partea revenirii gigantului Huawei dar şi a mărcilor ieftine chinezeşti. Producătorul telefoanelor iPhone oferă reduceri de preţuri de până la 5% pentru unele modele în China, pentru a atrage clienţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.