Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apple devansează Samsung în topul vânzărilor de smartphone-uri

gadget.ro
apple samsung

Apple devansează Samsung în topul vânzărilor de smartphone-uri

Apple a pus capăt celor 12 ani în care Samsung Electronics a devenit cel mai mare vânzător de smartphone-uri din lume, după ce a obținut o cotă de piață de 20% în 2023, potrivit unui raport al International Data Corp, citat de Reuters, potrivit Mediafax.

Samsung a încheiat anul cu o cotă de 19,4%, urmată de chinezii Xiaomi, Oppo și Transsion, au arătat datele preliminare ale IDC's Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker.

Schimbarea în clasament vine după un an dificil, în care consumatorii au luat-o mai încet cu actualizările de smartphone-uri și au ales telefoane mai ieftine din cauza inflației ridicate și a incertitudinilor economice.

O redresare mai lentă decât se aștepta în China, cea mai mare piață de smartphone-uri din lume, a cântărit, de asemenea, asupra vânzărilor globale de telefoane.

Apple și Transsion, care comercializează mărcile Tecno, Infinix și itel, au fost între primii cinci furnizori de smartphone-uri care au înregistrat anul trecut o creștere a vânzărilor, chiar dacă piața globală a scăzut cu 3,2%, la 1,17 miliarde de unități, atingând cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu.

„Deși am văzut o creștere puternică din partea jucătorilor Android low-end, precum Transsion și Xiaomi, în a doua jumătate a anului 2023, provenită din creșterea rapidă pe piețele emergente, cel mai mare câștigător este în mod clar Apple”, a declarat Nabila Popal, director de cercetare în cadrul echipei Worldwide Tracker a IDC.

Livrările de telefoane de la Samsung au scăzut cu 13,6%, în timp ce livrările de iPhone au crescut cu 3,7% anul trecut, potrivit datelor IDC.

Samsung s-a concentrat pe segmentul de vârf și de mijloc de gamă pentru profitabilitate, dar a pierdut cotă de piață în segmentul low-end, a declarat Amber Liu de la firma de cercetare Canalys.

Apple, însă, se confruntă cu presiuni în China din partea unui Huawei în revenire, precum și a mărcilor chinezești de buget. Producătorul iPhone oferă reduceri de până la 5% la unele modele din țară pentru a atrage clienți.

Microsoft a depășit vineri Apple ca fiind cea mai valoroasă companie publică din lume, în condițiile în care Wall Street a devenit tot mai îngrijorat de cererea pentru iPhone-urile sale și alte gadgeturi high-end.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.