Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apple extinde disponibilitatea funcţiei de estompare a imaginilor care conţin nuditate, primite de copii prin Messages

cdn.wccftech.com
apple

Estomparea imaginilor care conţin nuditate, primite de cei mici prin aplicaţia Messages va fi disponibilă prima oară în afara Statelor Unite.

Apple va lansa funcţia de estompare a imaginilor care conţin nuduri primite de cei mici prin aplicaţia Messages în Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă şi Canada, după ce a lansat-o anul trecut în Statele Unite, conform news.ro.

Această funcţie scanează automat toate imaginile primite şi trimise cu aplicaţia Messages de către copii. Dacă se depistează o imagine ce conţine nuditate, aceasta va fi blurată.

În momentul deschiderii, copiii pot alege să ceară ajutor (prin Siri, Safari sau Spotlight), să contacteze unul dintre părinţi sau să dezactiveze estomparea şi să vadă imaginea primită.

Spre deosebire de implementarea iniţială, care a atras numeroase critici, părinţii nu mai sunt automat notificaţi în momentul în care este depistată o poză cu nuditate. Copilul are acum această opţiune.

De altfel, întreaga facilitate este opţională şi poate fi activată şi dezactivată de un părinte, din cadrul secţiunii Family Sharing a aplicaţiei Settings.

Procesul de scanare are loc integral pe dispozitiv, astfel că nu este compromisă criptarea datelor. Opţiunea este disponibilă pe iPhone, iPad şi Mac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.