Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apple face o concesie majoră: utilizatorii din UE pot acum descărca aplicații direct de pe site-urile dezvoltatorilor care folosesc App Store

cdn.wccftech.com
apple

Dezvoltatorii de software care folosesc App Store-ul Apple vor putea distribui aplicaţii utilizatorilor din UE direct de pe site-urile lor, în această primăvară, a anunţat marţi compania, o concesie majoră care face parte din modificările impuse de noile reguli UE care forţează Apple să îşi deschidă ecosistemul, transmite Reuters, citat de news.ro.

Legea pieţelor digitale (Digital Markets Act - DMA) a Uniunii Europene, care a fost lansat săptămâna trecută, cere Apple să ofere magazine de aplicaţii alternative pe iPhone şi să permită dezvoltatorilor să renunţe la utilizarea sistemului său de plată în aplicaţie, care percepe comisioane de până la 30%.

”Oferim mai multă flexibilitate dezvoltatorilor care distribuie aplicaţii în Uniunea Europeană, inclusiv introducerea unui nou mod de a distribui aplicaţii direct de pe site-ul web al dezvoltatorului”, a spus Apple într-o postare pe blog.

Acces la interfeţe de programare a aplicaţiilor

Compania a mai spus că ”Apple va oferi dezvoltatorilor autorizaţi acces la API-uri (interfeţe de programare a aplicaţiilor) care facilitează distribuirea aplicaţiilor lor de pe web, se integrează cu funcţionalitatea sistemului, fac copii de rezervă şi restaurează aplicaţiile utilizatorilor şi multe altele”.

Alte modificări includ permiterea dezvoltatorilor care au înfiinţat pieţe alternative de aplicaţii să ofere un catalog format exclusiv din aplicaţiile dezvoltatorului pieţei, cu efect imediat.

Dezvoltatorii pot alege cum să creeze promoţii în aplicaţie, reduceri şi alte oferte atunci când îi îndrumă pe utilizatori să finalizeze o tranzacţie pe site-ul lor web, în loc să folosească şablonul Apple.

Schimbările Apple apar pe fondul criticilor continue din partea rivalilor că eforturile sale de conformare sunt insuficiente.

Încălcările DMA pot costa companiile amenzi până la 10% din cifra de afaceri globală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.