Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apple și Microsoft, alături de un fost agent FBI, au început RĂZBOIUL cu Guvernul american

economictimes.indiatimes.com
apple

Două dintre cele mai mari companii ale lumii au lăsat garda jos și au declarat război guvernului american! Apple a decis să lase rivalitatea deoparte și să-i susțină pe cei de la Microsoft în lupta cu guvernul. Scandalul a pornit în urma interdicției pe care Executivul de peste Ocean a impus-o asupra companiilor, aceea de a-și informa utilizatorii despre faptul că autoritățile solicită acces la datele lor.

Acestor giganți s-au alăturat și alte nume mari, precum Alphabet, Amazon, Delta Air Lines și BP America, dar și Camera de Comerț a SUA și 29 de grupuri de presă, printre care Fox News și Associated Press.

Citește și: Mega-ȘMECHERIE a unui celebru afacerist: Cum a evitat executările silite ale unor firme

Susținătorii au depus în instanță, documente prin care își exprimă sprijinul față de Microsoft, în calitate de intervievenți. Aceștia afirmă că beneficiile stocării datelor în cloud vor fi afectate dacă dreptul la viața privată nu va fi protejat de supravegherea guvernului. În plus, Microsoft este susținută și de patru foști procurori americani și un ex-agent FBI. Aceștia afirmă că verificarea secretă este neconstituțională. Explicația? "A obține un mandat fără a-l dezvălui anulează o funcție esențială a acestuia, reprezentată de înștiințarea persoanei care este ținta perchezițiilor".

În aprilie, Microsoft a dat în judecată guvernul SUA pentru că refuză companiei dreptul de a-și informa utilizatorii atunci când o agenție guvernamentală cere accesul la conturile acestora de email și alte date stocate în cloud. Microsoft acuză guvernul american că, prin interzicerea informării utilizatorilor, încalcă prevederile Constituției SUA.

Citește și: REVOLTĂTOR Un rom e botezat, în scutece, la 30 de ani, într-o biserică: Reacția Patriarhiei Române / VIDEO

Mai exact, compania americană susține că acțiunile guvernului contravin celui de-al patrulea amendament al Constituției, care stabilește dreptul la informare al cetățenilor și companiilor în situațiile în care guvernul percheziționează sau confiscă proprietățile acestora. Totodată, autoritățile americane încalcă dreptul Microsoft la liberă exprimare, drept stabilit de primul amendament al Constituției.

"Dreptul guvernului de a percheziționa locuințele și alte bunuri tangibile este limitat practic și legal. Dar legea permite guvernului să acceseze datele personale stocate în sistem cloud fără să informeze vreodată proprietarul unui cont că datele sale au fost verificate", se arată într-un document depus în justiție pentru susținerea Microsoft.

De cealaltă parte, Departamentul american de Justiție, procurorul generalLoretta Lynch și susținătorii acestora spun că instrumentele digitale ajuta în lupta împotriva infractorilor, tot mai sofisticați, și a teroriștilor, anunță publika.md.

Citește și: O fetita de 8 ani a fost arestata pentru LESBIANISM

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.