Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apple investește 1 miliard de dolari într-un nou campus în Texas, ce va ajunge la 15000 de angajați

Agerpres
Apple

Apple va investi 1 miliard de dolari pentru construirea unui nou campus în North Austin, Texas, a anunţat joi producătorul iPhone, transmite CNBC, relatează News.ro.

În următorii trei ani, compania urmează să înfiinţeze şi alte centre de operaţiuni în Seattle, San Diego şi Culver City, California, precum şi să extindă activităţile din Pittsburgh, New York şi Boulder, Colorado.

Campusul din North Austin va avea o capacitatea iniţială pentru 5.000 de angajaţi, care va ajunge ulterior la 15.000 de angajaţi. Noul campus va fi localizat la circa 1 kilometru de sediul actual al Apple din Austin şi va oferi posturi de ingineri, cercetători, specialişti în finanţe, vânzări şi relaţii cu clienţii.

În urma acestei extinderi, Apple va deveni cel mai mare angajator privat din Austin.

Citește și: Secretarul de stat american i-a cerut Consiliului de Securitate al ONU să-i interzică Iranului să testeze rachete balistice

”Apple este mândră să aducă noi investiţii, locuri de muncă şi oportunităţi în oraşe din Statele Unite şi să dezvolte semnificativ parteneriatul de un sfert de secol avut cu acest oraş şi oamenii din Austin”, a afirmat directorul general al Apple, Tim Cook, într-un comunicat.

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a afirmat într-un comunicat că decizia Apple de a se extinde în Texas ”este o dovadă a calităţii ridicate a forţei de muncă şi a mediului economic fără egal oferit de Texas”.

Apple a mai anunţat joi planurile de a înfiinţa noi centre de operaţiuni şi de a angaja peste 1.000 de persoane în Seattle, San Diego şi Culver City, în următorii trei ani. Compania urmează să îşi extindă şi activităţile deja existente în Pittsburgh, New York, Boulder, Boston şi Portland, Oregon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.