Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apple reactivează contul Epic de App Store

nytimes.com
app store apple

Epic Games anunţă că Apple i-a reinstaurat contul de dezvoltator, ceea ce-i va permite să livreze, din nou, Fortnite pe iPhone.

Încă din ianuarie, când Apple a anunţat seria de schimbări pe care noua legislaţie europeană o obligă să le facă, Epic a anunţat că Fortnite va reveni pe dispozitivele Apple, conform news.ro.

Tot atunci Epic anunţa că are de când să lanseze un magazin propriu de jocuri pentru iPhone, idee pe care o reiterează acum, când este reinstaurat în drepturi.

Contul Epic de App Store a fost dezactivat în 2020, când producătorul Fortnite a încercat să folosească un sistem propriu de plăţi, ceea ce, la acea vreme, contravenea regulilor.

Incidentul a declanşat o lungă luptă legală între Epic şi Apple, din care niciuna dintre cele două companii nu a ieşit învingător clar.

Însă legislaţia DMA adoptată recent în Europa obligă Apple să facă o serie întreagă de schimbări pentru a-şi deschide ecosistemul. Printre altele, vor fi permise sisteme terţe de plată şi alte magazine de conţinut decât App Store.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.