Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aprecieri pentru premierul Spaniei din partea Annei Hidalgo: 'Aţi spus că primiți Aquarius la Valencia. Aţi salvat onoarea Europei'

barca refugiaţi

Premierul spaniol Pedro Sanchez a "salvat onoarea Europei" primind nava umanitară Aquarius, cu migranţi la bord, a declarat vineri primarul socialist al Parisului, Anne Hidalgo, în timpul unei ceremonii de primire a şefului guvernului de la Madrid la primăria din capitala franceză, informează AFP, preia Agerpres.

"Sunt multe femei şi mulţi bărbaţi aici care vă admiră, care admiră ceea ce aţi făcut!", a afirmat primarul Parisului. "Aţi spus: 'primesc Aquarius la Valencia'. Aici, mulţi au aplaudat şi au considerat, la fel ca mine, că aţi salvat onoarea Europei", a adăugat ea.

Vezi și: Naufragiu cu deznodământ tragic în Marea Mediterană: O sută de refugiați sunt dați dispăruți

"Prezenţa dumneavoastră ca şef al guvernului spaniol este de asemenea o luminiţă pentru cei care îşi spun că 'se poate construi o Europa mai dreaptă", a afirmat Anne Hidalgo, care are dublă cetăţenie franceză şi spaniolă, subliniind că Europa reprezintă "o monedă", în "regulile jocului economic", dar înainte de toate "o aventură democratică".

Sanchez, care a sosit de la Bruxelles unde un acord a fost încheiat în noaptea de joi spre vineri asupra gestionării situaţiei migranţilor, a apreciat că "ceea ce a făcut guvernul socialist spaniol are legătură cu istoria Spaniei făcută din exil".

Spaniolii care fugeau de dictatura franchistă în străinătate au "reuşit să se integreze datorită primirii care le-a fost făcută", a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.