Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 100 de refugiaţi ucraineni au intrat, în primele două zile de Paşte, în România, prin județul Botoșani

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam refugiati Isaccea

Aproape 100 de refugiaţi ucraineni au intrat, în primele două zile de Paşte, în România, prin punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului Botoşani, a anunţat, marţi, printr-o informare de presă, Instituţia Prefectului judeţului Botoşani, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, prin punctele de trecere a frontierei de la Stânca- Costeşti şi Rădăuţi Prut Lipcani, care asigură legătura între România şi Republica Moldova, au intrat în ultimele 48 de ore 94 de persoane şi 34 de maşini. Dintre aceştia, cei mai mulţi, 62 de persoane, au intrat în România în a doua zi de Paşte.

"Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, pompieri, poliţişti de frontieră, jandarmi, poliţişti, lucrători vamali, medici veterinari, reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor sunt la datorie 24 de ore din 24 şi lucrează în sistem integrat alături de autorităţile locale, societatea civilă şi mediul privat din judeţul Botoşani pentru a veni în sprijinul tuturor persoanelor care sosesc din zona de conflict şi au nevoie de ajutor", a transmis Instituţia Prefectului.

Oficialii Prefecturii precizează că toţi cetăţenii ucraineni care intră în România prin cele două puncte de trecere a frontierei beneficiază de apă, alimente, asistenţă medicală şi pot obţine informaţii legate de problemele cu care se confruntă.

Marţi dimineaţă, la ora 8,00, în spaţiile de cazare temporară puse la dispoziţie de către autorităţile din Botoşani erau cazaţi 80 cetăţeni ucraineni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.