Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 12.000 de vizitatori la Muzeul ASTRA în perioada 1-4 iunie

Muzeul ASTRA

Aproape 12.000 de vizitatori la Muzeul ASTRA în perioada 1-4 iunie.

Aproape 12.000 de vizitatori au fost prezenţi, în perioada 1-4 iunie, în Muzeul ASTRA din Sibiu, unde a avut loc şi Târgul de Jucării, la care au fost prezenţi 29 de meşteri populari din România şi din Republica Moldova, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

"11.767 de vizitatori au trecut pragul Muzeului ASTRA în perioada 1-4 iunie 2023, interval în care aici a fost organizat evenimentul Târgul de Jucării, ediţia a XVI-a. Iniţiativa a reunit 29 de meşteri populari din România şi din Republica Moldova, a pus în scenă ateliere demonstrative, ca de exemplu cele de olărit, sau cele în care vizitatorii au învăţat cum se face o căpiţă din lână sau cum să confecţioneze marionete şi jucării din lemn. De asemenea, în acelaşi cadru am mai avut ateliere de storytelling cu pictură pe şevalet, ateliere apicole, piscicole, educaţionale şi trei spectacole muzicale interactive! Pentru iubitorii sportului, în programul Târgului de jucării am avut activităţi de orientare în teren şi curse de obstacole", se arată în comunicat.

La această ediţie a Târgului de Jucării a fost organizată în premieră o componentă gastronomică specială, denumită sugestiv "Gusturile Copilăriei". Astfel, la Târgul de ţară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului au fost amenajate trei vetre cu 15 locuri de prăjit slănina şi 3 mese pentru a pregăti preparate tradiţionale din copilăria de demult. În fiecare zi din program toate preparatele gătite (slănina prăjită la ţăpăruie, cartofi noi, salată) au fost epuizate, spun organizatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.