Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 120.000 de elevi au participat la prima probă de simulare a Bacalaureatului

Facebook
examen bacalaureat

Aproape 120.000 de elevi din cei peste 150.000 de elevi înscriși la începutul anului școlar în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă au participat, luni, la simularea probei scrise se limba și literatura română din cadrul examenului de bacalaureat. 8 elevi au fost eliminați, conform Mediafax.

La simularea examenului de bacalaureat, proba de limba și literatura română, au participat 119.486 de elevi din cei peste 150.000 de elevi înscriși la începutul anului școlar curent în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, transmite Ministerul Educației.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 8 elevi.

În 29 martie 2022 va fi proba E)c) - probă scrisă - proba obligatorie a profilului, în 30 martie 2022 proba E)d) - probă scrisă - proba la alegere a profilului şi specializării, iar în 31 martie 2022 va fi proba E) b) - probă scrisă - Limba şi literatura maternă.

Comunicarea rezultatelor va avea loc în data de 14 aprilie.

„Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat 2022 sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie”, spun reprezentanții MEN.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobate de minister.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se trec automat în catalog. Prin excepție, în baza unei cereri scrise, depusă de elevi, se poate aproba consemnarea acestor note în cataloage.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.