Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 140 de locuri de cazare sunt disponibile pentru refugiații ucraineni, în Alba

inquamFOTO/Octav Ganea
refugiati ucraina

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba a aprobat miercuri lista cu spaţiile de cazare puse la dispoziţie în judeţ de către autorităţi publice locale şi de către operatori economici privaţi, pentru refugiaţii din Ucraina.

Astfel, potrivit hotărârii CJSU Alba, sunt 136 de locuri de cazare disponibile, din care 20 de locuri sunt puse la dispoziţie de către administraţia din oraşul Zlatna, la baza sportivă din localitate. Aici, pot fi ocupate 6 camere a câte 3 locuri şi o cameră cu 2 locuri. Pentru aceste locuri de cazare se solicită decontarea serviciilor/cheltuielilor necesare funcţionării/întreţinerii, conform prevederilor art. 2 din HG nr. 315/05.03.2022.

Patru pensiuni, două din Alba Iulia şi două din Sebeş, pun la dispoziţie în total 116 locuri, solicitând, de asemenea, decontarea serviciilor/cheltuielilor. La o pensiune din Alba Iulia ar putea fi cazaţi astfel 20 de refugiaţi, iar la o alta 16. Şi în Sebeş ar putea fi cazate câte 40 de persoane la două unităţi din municipiu, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, în Alba sunt cazaţi zilnic refugiaţi din Ucraina la persoane fizice care nu au solicitat decontarea cheltuielilor, potrivit informaţiilor postate pe grupul "Uniţi pentru Ucraina - Alba Iulia". Refugiaţi mai sunt cazaţi şi la o mănăstire din judeţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.