Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 140 de persoane confirmate cu coronavirus internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Europa FM
doctor medic spital

Un număr de 133 de persoane confirmate cu coronavirus au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase "Sf Parascheva" din Iaşi, începând din data de 10 martie, iar în prezent mai sunt spitalizate 99 de persoane, majoritatea fiind din alte judeţe, au informat, marţi, reprezentanţii unităţii medicale, potriviit Agerpres.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sf Parascheva" din Iaşi, dr. Carmen Dorobăţ, a declarat presei că doar 58 dintre cei 133 pacienţi internaţi din cauza infectării cu coronavirus au fost din Iaşi.

"Datele statistice ale Spitalului de Boli Infecţioase oferă şi zona de provenienţă a pacienţilor: unul este din Bucureşti, din Botoşani sunt opt, din Bacău sunt cinci, din Neamţ 22, unul din Prahova, din Suceava 31, din Vrancea unul, iar din Vaslui sunt şase. S-au externat vindecaţi 40 de bolnavi. Doar 16 dintre ei au fost din Iaşi.

Spitalul de Boli Infecţioase a înregistrat, din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, 11 decese. Au pierdut lupta cu viaţa patru bolnavi din Iaşi, doi din Suceava, trei din Neamţ, unul din Botoşani şi unul din Bacău", a declarat dr. Carmen Dorobăţ.

La acest moment, în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi sunt internaţi 99 de bolnavi, 41 fiind din alte judeţe, alţi 13 suspecţi fiind în aşteptarea rezultatului testului Covid-19.

Citește și: Avertismentul unui medic de la Matei Balș: 'Vârful pandemiei ar putea fi atins între Paște și 1 Mai, dar trei scenarii pot da toate calculele peste cap'

"Cea mai mare problemă o reprezintă numărul locurilor pentru suspecţi Covid-19. Acum, de exemplu, mai avem doar două locuri. Fiecare persoană suspectă de infecţia cu acest virus stă singură în salon. Sunt norme internaţionale. Când ajungem la capacitate, rog colegii de la spitalele care au astfel de cazuri să izoleze persoana suspectă de COVID-19 până la confirmarea sau infirmarea diagnosticului.

Posibil ca această situaţie să producă frustrări dar ţin să asigur toţi cetăţenii că noi, aici, tratăm fără discriminare toţi pacienţii. Nu contează vârsta, starea socială, studiile sau locul din care vin bolnavii", a declarat managerul spitalului.

Ea a menţionat că ne aflăm în perioada ascendentă a curbei îmbolnăvirilor iar Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi preia cazurile medii şi grave.

"Luptăm pentru sănătatea dumneavoastră iar infrastructura este formată din nouă paturi de terapie intensivă, 15 paturi pentru suspecţi şi 184 de paturi pentru bolnavii diagnosticaţi cu Covid 19. Faptul că s-a contabilizat un număr mic de ieşeni diagnosticaţi cu SARS-COV 2 arată managementul bine ţintit realizat de toate instituţiile implicate, de la Prefectură, Primărie, Consiliul Judeţean, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, SMURD, medici de familie, ISU, DSP, CJASS şi spitale", a mai spus dr. Dorobăţ.

Conform sursei citate, asistenţa medicală din Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi este asigurată de 26 de medici care fac gardă, 161 de asistente medicale şi 114 infirmieri şi îngrijitori. Acestora li se adaugă medicii de laborator, radiologie, anatomie patologică şi farmaciştii. Alte opt cadre medicale de îngrijire care au fost diagnosticate cu SARS-COV2 se află în spital sub tratament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.