Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 2,2 milioane de copii din Yemen suferă de malnutriţie acută

Aproape 2,2 milioane de copii din Yemen suferă de malnutriţie acută şi au nevoie de îngrijiri imediate, a anunţat marţi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), exprimându-şi profunda îngrijorare pentru acest "nivel record", informează AFP, conform agerpres.

Cel puţin 462.000 dintre aceşti copii suferă de "malnutriţie acută severă", o creştere de aproape 20% comparativ cu 2014, a precizat UNICEF într-un comunicat.

Citeşte şi: Japonia amână un summit cu China şi Coreea de Sud

Războiul dintre rebelii houthi pro-iranieni şi forţele guvernamentale, susţinute în special de Arabia Saudită, a agravat în mod considerabil situaţia umanitară în 2015, în Yemen, iar copiii au fost primele victime.

Provincia Saada, bastion al rebelilor houthi în nord, înregistrează cea mai mare întârziere de creştere din întreaga lume, a dezvăluit UNICEF, precizând că opt din zece copii din această regiune suferă de malnutriţie cronică.

"Malnutriţia în Yemen a atins un nivel record şi continuă să crească", a declarat Meritxell Relano, reprezentantă a UNICEF în această ţară, cea mai săracă din peninsula arabă, cu circa 26 de milioane de locuitori. "Starea de sănătate a copiilor nu a fost niciodată atât de catastrofală ca astăzi", a subliniat ea.

Citeşte şi: Noul rege thailandez IARTĂ aproape 150.000 de deţinuţi

La aceasta, trebuie adăugat faptul că mai puţin de o treime din populaţia Yemenului are acces la îngrijiri şi că mai puţin de jumătate din instalaţiile din domeniul sănătăţii sunt încă operaţionale.

"Cel puţin un copil moare la fiecare două minute în Yemen" din cauza diareei, malnutriţiei şi infecţiilor căilor respiratorii, potrivit UNICEF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.