Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 200 de migranţi salvați de Nava Ocean Viking în operaţiuni desfăşurate sâmbătă în Marea Mediterană

www.thenational.ae
Ocean Viking

Ocean Viking, nava de salvare maritimă a asociaţiei SOS Mediterranee, a recuperat sâmbătă, într-o serie de operaţiuni, 196 de migranţi aflaţi pe ambarcaţiuni în primejdie în largul Libiei, a anunţat ONG-ul european, transmite AFP.

Sâmbătă dimineaţa, Ocean Viking a salvat 57 de persoane de la la bordul unei bărci gonflabile ce naviga în apele internaţionale din largul Libiei.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, echipajul a realizat alte două acţiuni de salvare în aceeaşi zonă, fiind recuperaţi 54 de bărbaţi şi femei dintr-o barcă gonflabilă."Unii supravieţuitori au suferit arsuri din cauza combustibilului", conform sursei citate, informează Agerpres.

Ulterior, alte 64 de persoane au fost salvate dintr-o barcă de lemn.

Tot sâmbătă a avut loc o a patra acţiune de salvare, în urma unei alerte din partea avionului Sea Watch al ONG-ului Sea Watch. Au fost salvate 21 de persoane, dintre care şapte femei şi trei minori care se aflau într-o barcă de lemn. Cel puţin două femei însărcinate se aflau printre persoanele salvate.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), cel puţin 1.146 de persoane au murit pe mare în prima jumătate a anului 2021 în timp ce încercau să ajungă în Europa.

SOS Mediterranee afirmă că a salvat peste 30.000 de persoane din februarie 2016, la început cu ajutorul navei l'Aquarius şi apoi cu Ocean Viking

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.