Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 200.000 de refugiaţi din Ucraina au plecat cu trenul din Polonia spre alte ţări

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam refugiati ucraina

Aproape 200.000 de refugiaţi din Ucraina veniţi în Polonia după începutul invaziei ruse au părăsit ţara cu trenul spre alte state de primire, informează marţi căile ferate poloneze, potrivit AFP.

Între 25 februarie şi 20 martie, aproape 400 de trenuri regulate au transportat gratuit peste 140.000 de persoane venite din Ucraina şi 113 trenuri speciale au îmbarcat peste 45.000 de pasageri, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al companiei PLK, care gestionează reţeaua feroviară poloneză, Miroslaw Siemieniec.

Este vorba în principal despre călători cu destinaţia Berlin, dar şi Praga sau Viena.

Diferitele companii de transport feroviar care exploatează căile ferate poloneze, inclusiv regionale, au adoptat toate principiul gratuităţii pentru refugiaţii de război pe legăturile interne şi internaţionale.

Potrivit grănicerilor, 2.141.000 de persoane care fug de agresiunea rusă au ajuns din Ucraina în Polonia între 24 februarie şi 21 martie. La acest număr se adaugă un număr necunoscut de oameni care au părăsit Ucraina pe la frontierele din Republica Moldova sau România şi apoi au venit în Polonia, unde comunitatea ucraineană stabilită aici numără circa 1,5 milioane de persoane, potrivit Agerpres.ro.

Autorităţile poloneze nu dispun de statistici privind numărul total de refugiaţi care au plecat într-o altă ţară, întrucât ei traversează frontierele interne ale zonei Schengen fără niciun control.

Mulţi ucraineni şi cetăţeni ai altor state veniţi în Polonia şi-au continuat călătoria spre Occident cu maşinile sau au luat avionul.

În schimb, grănicerii polonezi au o evidenţă exactă a numărului de persoane care s-au deplasat în Ucraina. Numărul lor a atins 274.000 în aceeaşi perioadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.