Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 2.500 de părinţi macedoneni au lansat o petiţie online prin care solicită învăţământul la distanţă

computere

Aproape 2.500 de persoane au semnat o petiţie online prin care solicită introducerea învăţământului la distanţă de la 1 septembrie în loc de redeschiderea şcolilor, relatează MIA potrivit Agerpres.

Părinţii care au semnat petiţia au trimis deja instituţiilor competente o cerere oficială pentru învăţământul la distanţă.

Petiţia solicită autorităţilor să ia o decizie care să permită învăţământul la distanţă pentru toţi elevii, în special pentru cei din clasele 1-5, având în vedere vârsta lor şi incapacitatea acestora de a respecta singuri protocoalele de sănătate.

Învăţământul online reprezintă singura modalitate de a proteja copiii, profesorii, părinţii şi membrii familiilor lor, precum şi personalul, grupurile cu risc şi populaţia în general, afirmă semnatarii petiţiei.

Potrivit petiţiei, modelul care propune prezenţa fizică în şcoli două ore pe zi, schimburi în şcoli, curriculum modificat şi vacanţă de iarnă de 180 de zile, nu poate oferi un mediu sigur pentru dezvoltare, socializare şi educaţie şi nu elimină riscul de infecţii şi expunerea la boală.

Modelul menţionat, se arată în petiţie, complică şi mai mult îndatoririle părinţilor care, în mod inevitabil, ar trebui să-i solicite pe bunici, care reprezintă o categorie de risc, să aibă grijă de copii cât timp părinţii sunt la muncă.

Fără excepţie, solicităm ca unul dintre părinţii copiilor sub 10 ani să rămână acasă sau să muncească part time, se mai arată în petiţie.

Deocamdată nu a fost luată încă o decizie cu privire la redeschiderea şcolilor în Macedonia de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.