Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 300 de urşi au fost îndepărtaţi anul acesta de jandarmi din staţiunile montane de pe Valea Prahovei

SuceavaLive
Urs

Aproape 300 de urşi au fost îndepărtaţi anul acesta de jandarmii prahoveni în urma a 187 de apeluri primite la numărul unic de urgenţă 112, intervenţiile având loc în special în staţiunile de pe Valea Prahovei, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor comunicate AGERPRES de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, în primele luni ale anului au fost puţine sesizări cu privire la prezenţa urşilor în gospodăriile oamenilor sau pe străzile staţiunilor. Numărul sesizărilor a crescut din luna mai, când au fost primite în acest sens 35 de apeluri la 112.

Cele mai multe apeluri au fost înregistrate în luna iulie, când au existat 79 de solicitări, fiind alungaţi 122 de urşi. Alte 60 de solicitări la 112 au fost făcute în luna iunie, jandarmii acţionând pentru îndepărtarea a 105 astfel de animale care fie au intrat în gospodării, fie au fost văzute pe stradă.

Şeful IJJ Prahova, Liviu Coman, spune că jandarmii se confruntă cu lipsa mijloacelor de intervenţie în aceste cazuri din cauza problemelor legislative din domeniu, astfel că aceştia sunt nevoiţi să acţioneze folosindu-se de semnalele acustice luminoase ale autospecialelor şi de obiecte care produc zgomote.

Citește și: Foto - Cum arată ucigașul lui Emi Pian

Autorităţile atrag atenţia că prezenţa animalelor sălbatice reprezintă un pericol pentru cetăţeni şi îi sfătuiesc să nu le hrănească, să nu se apropie prea mult de ele, să se adăpostească în spaţii care le asigură protecţia, să nu le fotografieze, să facă zgomot pentru a le îndepărta, dar şi să îşi păstreze calmul şi să nu fugă.

De asemenea, salvamontiştii din Buşteni au atenţionat recent asupra prezenţei tot mai dese a urşilor pe traseele din Munţii Bucegi, sfătuindu-i pe turişti să aibă asupra lor spray-uri pe care să le folosească împotriva acestor animale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.