Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 400 de anchete epidemiologice au fost efectuate de la declanşarea pandemiei de COVID-19, la nivelul județului Iași

Forbes
COVID coronavirus

Aproximativ 400 de anchete epidemiologice au fost efectuate, de la declanşarea pandemiei de Covid-19, la nivelul judeţului Iaşi, de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică, pentru evitarea răspândirii noului virus în rândul populaţiei, a informat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Marius Voicescu.

"Toate aceste anchete au drept scop identificarea contacţilor direcţi, izolarea acestora la domiciliu, testarea şi în cazul depistării lor pozitive, internarea în unităţile medicale. Anchetele epidemiologice au fost declanşate atât în cazul persoanelor depistate pozitiv, cât şi celor care prezentau suspiciuni de infectare cu Covid-19. Aceste anchete au fost realizate de cei 18 angajaţi ai Compartimentului de Epidemiologie din cadrul DSP Iaşi", a declarat Marius Voicescu, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Banca Națională a României, anunț de ultim moment! Ce se întâmplă cu ratele românilor .

Acesta a spus că în prezent sunt 1.534 persoane izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Alte 199 persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.

"Conform ultimelor centralizări, 459 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 44 persoane au ieşit din carantină. În momentul de faţă, la nivelul judeţului Iaşi, sunt înfiinţate 18 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a şase unităţi administrativ teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi", a explicat reprezentantul DSP Iaşi.

Citește și: Lovitură! Adrian Năstase, acțiune împotriva lui Klaus Iohannis și a lui Ludovic Orban

Poliţiştii şi jandarmii au efectuat 317 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricţiilor stabilite. În urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanţelor Militare, au fost aplicate 52 sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.800 lei.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi fac un apel către cetăţeni să respecte în continuare recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.