Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 500 de apeluri privind prezenţa animalelor sălbatice în zone populate, înregistrate de la începutul anului

Facebook
urs ursi

Aproape 500 de apeluri la 112, care semnalau prezenţa animalelor sălbatice în zone populate, au fost înregistrate de la începutul acestui an în Argeş, potrivit datelor prezentate marţi de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ), potrivit Agerpres.

"Comparativ cu anul 2022, când numărul total de apeluri la 112 care semnalau apariţia animalelor sălbatice în zonele populate a fost de 282, în anul 2023 se observă o creştere semnificativă a apelurilor, numai în primele nouă luni ale acestui an înregistrându-se peste 490 de apeluri", a declarat inspectorul şef al IJJ Argeş, colonelul Marius-Cezar Toma.

Conform aceleiaşi surse, Arefu, din zona de nord-vest a judeţului, şi Rucăr, aflată în nord-est, sunt localităţile cu cele mai multe semnalări ale prezenţei ursului în zonele populate. Jandarmii au intervenit pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, atât în intravilan, cât şi în extravilanul.

"De menţionat este faptul că în zona Arefu (traversată de DN 7C Transfăgărăşan - n.r.) se senalează, în principal, apariţia urşilor 'cerşetori', care aşteaptă hrană de la turişti, pe când în zona Rucăr, sunt semnalaţi urşi care pătrund în gospodăriile oamenilor, omorând animale domestice şi provocând pagube materiale", a precizat reprezentantul IJJ Argeş.

Jandarmii le recomandă turiştilor care ajung în zonele frecventate de animale sălbatice să evite contactul cu acestea, să nu le hrănească şi să nu se apropie pentru a le fotografia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.