Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 60.000 de persoane, în continuare fără adăpost la un an după seismul din Palu

Indonezia
Indonezia

Circa 57.000 de oameni trăiesc încă în adăposturi improvizate la un an după seismul urmat de tsunami care a lovit oraşul indonezian Palu, în care peste 4.300 de persoane şi-au pierdut viaţa, a anunţat luni Crucea Roşie, relatează AFP potrivit Agerpres.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,5, urmat de tsunami, produs pe 28 septembrie 2018, a devastat regiunea Palu, situată în vestul insulei Celebes, provocând de asemenea deplasarea a 170.000 de persoane.

Un an mai târziu, aproximativ 57.000 de persoane "trăiesc în continuare în adăposturi temporare, fără să ştie dacă îşi pot reconstrui locuinţele şi unde", a declarat Crucea Roşie indoneziană.

"Sperăm că guvernul îşi va dubla eforturile pentru definirea zonelor de construcţie şi va ajuta mii de familii să-şi construiască locuinţe permanente", a declarat Jan Gelfand, şeful Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie pentru Indonezia.

Banca Mondială a deblocat recent 1 miliard de dolari în împrumuturi pentru reabilitarea oraşului Palu şi a împrejurimilor sale.

Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule, s-a format prin convergenţa a trei mari plăci tectonice - indo-pacifică, australiană şi euroasiatică - într-o regiune care face parte din Centura de Foc a Pacificului, cea mai activă zonă seismică din lume.

De asemenea, în arhipelag există peste 100 de vulcani.

Tsunamiul din 2004, care a ucis 220.000 de persoane în regiunea Oceanului Indian (între care 170.000 în Indonezia), a fost declanşat de un cutremur cu magnitudinea de 9,1 produs în largul insulei Sumatra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.