Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 70 la sută din angajaţii sistemului de educaţie din Republica Moldova refuză vaccinarea

bbci.co.uk
profesor profesoara scoala cursuri educatie elevi

Aproape 70 la sută din angajaţii sistemului de educaţie din Republica Moldova refuză vaccinarea. Asta în condiţiile în care până la începerea noului an de studii au rămas mai puţin de trei săptămâni.

Din cauza lipsei imunităţii colective în şcolile şi grădiniţile din Moldova, autorităţile încă nu au decis dacă elevii se vor aşeza la ore în bancă sau în faţă calculatorului, transmite Publika.md.

"Având o acoperire de sub 30% a angajaţilor din sistemul de educaţie este foarte de îngrijorare, luând în vedere că suntem în pragul unui nou an şcolar.", a declarat Svetlana Nicolaescu, secretar de stat, Ministerul Sănătăţii.

"În alte condiţii eu nu văd cum pot să se deschidă şcolile şi grădiniţile din motive cu cât mai mic este nr. persoanelor vaccinate, cu atât mai mare este riscul de a se îmbolnăvi atât cadrul didactic, cât şi copiii.", a relatat Ninel Revenco, coordonar Campania Naţională de Imunizare

Deşi se declară îngrijoraţi de rata scăzută de vaccinare în rândul angajaţilor din sistemul educaţional, autorităţile din sănătate nu au venit deocamdată cu un plan concret pentru a-i convinge pe cei reticenţi faţă de imunizare.

Între timp, responsabilii de campania naţională de imunizare susţin că vor cere autorităţilor aprobarea vaccinării minorilor de la 12 ani, în condiţiile în care în lume se înregistrează tot mai mulţi copii grav bolnavi de COVID-19.

"Toate datele ne demonstrează că astăzi, în unele ţări proporţia copiilor infectaţi ajunge la o pătrime. În Statele Unite ale Americii în structura pacienţilor cu covid, copiii reprezintă 20%, iar mulţi dintre ei fac şi forme grave, mulţi dintre ei vor avea şi consecinţe post covid.", a mai adaugat ea.

În aceste condiţii, mulţi dintre părinţi susţin că situaţia creată este ca un băţ cu două capete. Îşi vor lăsa cu frică copiii la şcoală, asta deşi tot ei nu-şi doresc ca aceştia să revină din nou la orele online.

"Mi-e frică de copil, dar ştiţi mi-e frică şi să stea acasă la calculator să înveţe, ei mai greu fac temele nu intră în programă aşa.", a spus o profesoară.

Potrivit datelor ANSP, în ţară s-au imunizat cu Pfizer 484 de elevi de peste 16 ani, dintre care 370 au primit ambele doze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.