Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 700 de kilograme de petarde, confiscate de poliţiştii de frontieră

portalsm.ro
petarda

Peste 45.000 de cutii pline cu aproximativ 700 de kilograme de materiale pirotehnice, respectiv petarde, au fost confiscate de poliţiştii de frontieră de la un cetăţean bulgar ce încerca să le introducă în România fără autorizaţie, într-un microbuz, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) emis joi. 

"La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul bulgar B.A., în vârstă de 46 de ani, care conducea un microbuz în care se aflau 76 baxuri ce conţineau 45.600 cutii cu materiale pirotehnice, respectiv petarde în greutate totală de 684 de kilograme. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate de către poliţiştii de frontieră a rezultat faptul că cetăţeanul bulgar nu deţinea autorizaţii pentru transportul şi comercializarea produselor pirotehnice, a declarat că urma să le comercializeze pe teritoriul României şi nu avea cunoştinţă de obligativitatea autorizaţiilor necesare", se mai precizează în comunicatul de presă al IGPF. 

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea "infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive". 

Bunurile, în valoare totală de 4.000 de lei, au fost ridicate şi confiscate de către ofiţeri din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu în vederea continuării cercetărilor.

Citeşte şi: ALERTĂ în România! Controale de PROPORŢII în ferme: ANSVSA caută OUĂ CONTAMINATE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.