Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 700 de lebede descoperite moarte într-o rezervație naturală din Kazahstan

ziuaconstanta.ro
lebede

Aproximativ 700 de lebede moarte au fost descoperite într-o rezervaţie naturală din Kazahstan unde trăiesc specii rare şi pe cale de dispariţie, au anunţat marţi autorităţile din această ţară situată în Asia Centrală, transmite AFP.

"În total, în perioada 21 decembrie - 8 ianuarie, 675 de lebede moarte au fost descoperite pe lacul Karakol", situat într-o rezervaţie naturală din apropierea Mării Caspice (vest), a anunţat marţi pentru AFP ministerul kazah al Mediului, potrivit Agerpres.

Potrivit aceleiaşi surse, păsările au murit de gripă aviară, iar la faţa locului au fost trimişi specialişti, în timp ce alte zeci de cadavre de lebede sunt găsite zilnic.

Anterior, activiştii de mediu şi-au exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la problemele de mediu din această zonă din vestul Kazahstanului, în special în ceea ce priveşte poluarea aerului şi a apei, precum şi deşertificarea.

La sfârşitul anului 2022, preşedintele kazah Kassîm-Jomart Tokaev a solicitat în mod expres conservarea acestui lac artificial Karakol, format în epoca sovietică cu apa evacuată dintr-o fostă centrală nucleară şi transformat acum într-o rezervaţie zoologică unde trăiesc numeroase specii protejate.

"Este important să păstrăm acest rezervor unic. Una dintre problemele extrem de urgente ale regiunii este deşertificarea", a declarat oficialul, în contextul în care nivelul Mării Caspice, cea mai vastă mare închisă din lume, scade de la an la an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.